Hoe werkt het : Camerabewaking van stallen, melkrobots, vee en gebouwen

Agrarische toepassingen

Van alle camera toepassingen en oplossingen die we kunnen bieden is onze specialisatie gericht op de agrarische sector.

Wij willen boeren een complete oplossing bieden om hun vee, stallen, gebouwen en melkrobots dag en nacht in de gaten te houden. Dat betekent voor u minder vaak uit bed en alerter kunnen reageren op het juiste moment voor het afkalveren. U kunt direct op de computer, tablet of iPhone zien hoe uw vee zich gedraagt en of u daar actie op moet nemen.

Door middel van de ingebouwde 27x zoom en het scherpe beeld is het ook geen probleem om uw koeien uit elkaar te houden, u kunt gewoon inzoomen op de oormerken en het nummer aflezen.

 

Stappenplan installatie

Samen met u wordt bekeken wat de beste plekken zijn om de camera’s te plaatsen om een zo goed mogelijk overzicht te krijgen van de dingen die voor u belangrijk zijn.

Ons stappenplan bestaat uit 5 stappen namelijk; Het monteren van de camera, de camera aansluiten op het netwerk, de bijgeleverde software wordt geïnstalleerd op uw computer, alles wordt uitvoerig getest en als laatste stap krijgt u een uitgebreide uitleg hoe alles werkt.

We gaan niet weg voordat u 100% tevreden bent en begrijpt hoe alles werkt. Voor vragen of informatie kunt u ons altijd bereiken en zullen we altijd de tijd nemen om uw vraag te beantwoorden. Ook bieden we hulp of afstand aan, hierbij kunnen we uw computer overnemen om zo te proberen om evt. problemen op te lossen.

Monteren van de camera

Voordat we beginnen met het monteren overleggen we eerst met u wat de beste opstelling is voor de camera en op welke delen u het beste zicht op wilt hebben.

Camera op netwerk aansluiten

Via een netwerkkabel wordt de camera op het interne netwerk gekoppeld. Optioneel kan dat ook draadloos. Door uw modem/internet-router door IVB te laten programmeren kunt u ook van elke andere locatie (wereldwijd) toegang krijgen tot uw camera.

Software installeren op PC

D.m.v. software en systeeminstellingen kunnen de videobeelden via Microsoft Internet Explorer op uw PC worden weergegeven.

Testen van de camera

In deze fase testen we de camera uitvoerig, ook de evt. draadloze instellingen voor uw iPhone of iPad zodat u vanaf internet naar de camera kunt kijken.

Uitleg bediening

Eenvoudig besturing van de camera via uw computer. IVB installeert de camera(s) en de software. U hoeft alleen maar te observeren.
IVB zorgt voor de juiste beveiligde netwerk– en internetverbindingen,  en geeft duidelijke bedieningsinstructies.

2013 -2018 IVB - Onderdeel van Electropan. Realisatie: eskamedia